"Газпром" похвалився гарним фінансоим станом

Середа, 15 жовтня 2014, 18:03

"Газпром" зберігає доступ до всіх фінансових ринків і впевнений в тому, що може отримати кошти на них за звичними для себе ставками.

Про це заявив в ході телефонної конференції для інвесторів перший заступник начальника фінансово-економічного департаменту "Газпрому" Олександр Іванніков, передає "Інтерфакс-Україна".

"Якщо вся Росія відчуває певні наслідки санкцій, то з усієї країни, напевно, "Газпром" відчуває себе краще за всіх. Це пояснюється тим, що той великий набір інструментів, якими ми володіємо, дозволяє сказати про те, що для нас ринок зовнішніх запозичень доступний на сьогоднішній день", - заявив фінансист.

За його словами, традиційні ринки для "Газпрому" не закриті, але сьогодні всі чекають, хто буде першопрохідцем на цьому непростому ринку.

Реклама:

"І оскільки для нас серйозної необхідності тестувати ці ринки немає, то ми теж займаємо досить обережну позицію і будемо вибирати найкращі інструменти, доступні на сьогоднішній момент", - продовжив він.

"До кінця року ми в будь-якому випадку вийдемо на ринок запозичень і ви побачите ті інструменти, які ми зробимо. Ми очікуємо традиційних для нас ставок. Допускаючи, що вони можуть бути на пів відсотка дорожче, ніж звичайно", - запевнив Іванніков.

Він зазначив, що зараз середньозважена ставка за запозиченнями "Газпрому" становить 5,5%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!