KSG Agro оцінює збитки від втрати активів у Криму в 10 мільйонів

П'ятниця, 10 жовтня 2014, 20:33

Збитки агрохолдингу KSG Agro від можливої ​​втрати активів на Кримському півострові можуть становити 10 мільйонів доларів.

Про це журналістам заявив генеральний директор KSG Agro Сергій Мазін, передає "Інтерфакс-Україна".

"10 млн доларів - це ті інвестиції, які ми вклали в роботу в Криму", - сказав Мазін, відповідаючи на питання журналістів про оцінку можливих втрат компанії у Криму.

Він уточнив, що йдеться про частину незібраного врожаю, сільгосптехніку, будівлі, установлені на полях компанії системах крапельного зрошення тощо. Вивезти з Криму вирощену продукцію, як і інше майно, неможливо.

Реклама:

При цьому Мазін повідомив, що KSG Agro веде переговори з продажу активів, зокрема, сільськогосподарської техніки, з місцевими і деякими російськими компаніями.

Вертикально інтегрований холдинг KSG Аgro займається виробництвом, зберіганням, переробкою і продажем зернових і олійних культур, овочів і фруктів, а також свинарством. Його земельний банк становить приблизно 94 тисячі га, в тому числі в Криму - 28 тисяч га.

За підсумками 2013 року агрохолдинг збільшив консолідований виторг на 56,3% - до 58,184 млн доларів. У той же час, його чистий збиток становив 28,6 млн доларів проти чистого прибутку 11,66 млн доларів в 2012 році, EBITDA скоротилася майже в 10 разів - до 2,569 млн доларів.

У вересні цього року компанія презентувала інвесторам нову стратегію розвитку, згідно з якою вона скоротить земельний банк за рахунок відмови від кримських активів і зосередиться на найприбутковіших і найперспективніших проектах, серед яких свинарство і виробництво біопалива.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: