Влада хоче заборонити перевірки бізнесу з обігом до 20 мільйонів

Вівторок, 9 вересня 2014, 16:06

Уряд у рамках проведення податкової реформи має намір посилити захист малого і середнього бізнесу, і скоротити податкове навантаження на такі підприємства.

Про це заявив у ході брифінгу в Києві голова державної Фіскальної служби України Ігор Білоус, пише "УНІАН".

"Ми бачимо велику міграцію людей і капіталу зі сходу до центру і на південь країни. Потрібно дати людям можливість, щоб не лише перевозили свої валізи і банківські рахунки, а мали можливість відновлювати свою діяльність, не забували про бізнес і робочі місця. Потрібно зробити більш прийнятні умови для ведення бізнесу", - сказав Білоус.

Він уточнив, що йдеться про зменшення ставок єдиного податку, що дозволить зменшити максимальний розмір податку для деяких груп платників у півтора - два рази, а також про заборону перевірок платників податку з обігом до 20 млн грн.

Реклама:

"Перевірки цих категорій підприємців проводитимуться тільки за їх заявкою або за рішенням суду. Тобто, малих підприємців не чіпатимемо. Хай працюють і платять чисту зарплату", - зазначив Білоус.

Він також уточнив, що ставки єдиного податку передбачається ввести такі: "Перша група - до 900 тис грн доходу - ставка податку становитиме 10% від мінімальної зарплати, друга група - до півтора мільйона і 10 найманих працівників - до 20% від мінімальної зарплати.

Третя група - необмежена кількість працівників, понад півтора мільйона гривень доходу - ставка 2% від доходу у разі сплати ПДВ і 4% - у разі, якщо не сплачується ПДВ", - пояснив голова ДФС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!