Удосконалення системи державних фінансів гальмується - Рахункова Палата

Вівторок, 30 вересня 2014, 20:49

Удосконалення системи управління державними фінансами гальмується.

Про це повідомляє прес-служба Рахункової Палати.

"Рахункова палата провела аудит річних фінансових звітів за 2013 рік у рамках позики Міжнародного банку реконструкції та розвитку на впровадження проекту модернізації державних фінансів і констатувала, що  виконання проекту у початково встановлений угодою про позику термін (30 червня 2013 року) не завершено", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, виконання  основного, найбільшого за масштабами заходу проекту - розроблення і запровадження  інтегрованої системи управління державними фінансами, на фінансування якого передбачено 90% запозичених коштів, не розпочато.

Реклама:

В результаті за рішенням Мінфіну і кредитора термін закриття проекту перенесений на два роки - до червня 2015 року.

Як наслідок, незважаючи на завершення передбачених заходів щодо інституційної спроможності та підвищення функціональної ефективності діяльності залучених органів державної влади, за рік до закриття проекту вибрано  лише 7,4% обсягу позики або 3,7 млн доларів.

"Аудитом встановлено, що організація і проведення закупівель в рамках проекту у 2013 році здійснені з відхиленнями від встановлених процедур. Конкурсні торги з основної закупівлі Проекту щодо розроблення системи управління державними фінансами через значні затримки не завершені навіть у перенесений термін (травень 2014 року)", - повідомляє прес-служба.

Колегія Рахункової палати зазначила, що такий стан речей створює високий ризик незабезпечення своєчасного розроблення системи управління державними фінансами у термін до закриття проекту та, відповідно недосягнення його мети.

"Водночас фінансові звіти за проектом, надані кредитору, в усіх суттєвих  аспектах достовірно відображають джерела і напрями використання коштів позики, що мали місце протягом 2013 року. Звітність дає правильне уявлення про стан рахунків проекту", - йдеться у прес-релізі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!