На переоснащення армії наступного року виділять 10 мільярдів

Понеділок, 29 вересня 2014, 19:18

Міністерство оборони передбачило у державному бюджеті України на 2015 рік 10 мільярдів гривень на купівлю нового озброєння і військової техніки з 47 мільярдів гривень загальної потреби у фінансуванні армії наступного року.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони передає УНІАН.

Як зазначається, 10 млрд гривень, або 20% потреби армії, Міноборони планує направити на купівлю нового озброєння і військової техніки.

62% підуть на утримання військових, включаючи грошове забезпечення, заробітну плату і харчування, комунальні витрати, утримання зброї і військової техніки. 12% відведено на підготовку військ.

Реклама:

Директор департаменту фінансів Міноборони Іван Марко пояснив, що цього року витрати Міноборони по держбюджету становитимуть 27 млрд гривень, а наступного року міністерство розраховує одержати додаткові 20 млрд гривень фінансування.

"Генштаб, виходячи з поставлених завдань і стану озброєння, визначив потребу у 47 млрд грн. Це мало, але ми не можемо розраховувати на більше, враховуючи ситуацію в країні", - сказав Марко.

Як повідомлялося, Міноборони станом на 26 вересня отримало 17,878 млрд гривень на фінансування Збройних сил України у 2014 році, що становить 66,1% запланованого обсягу 26,9 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: