Нацбанк виключає емісію гривні в "ДНР"

Понеділок, 29 вересня 2014, 19:03

Національний банк України виключає емісію гривні в самопроголошеній "Донецькій народній республіці".

Про це йдеться у повідомленні Національного банку на сторінці у Facebook.

"Останнім часом у ЗМІ з’явилася інформація про те, що на базі одного з поліграфічних підприємств міста Донецька представники так званої "ДНР" планують організувати виготовлення підроблених банкнот національної валюти України - гривні", - повідомляє прес-служба.

Національний банк заявляє, що зазначена інформація має відверто провокаційний характер з метою дестабілізувати фінансову систему України та підірвати довіру населення України до національної валюти, завдати шкоди іміджу центрального банку держави.

Реклама:

"Офіційно заявляємо, що згідно із законодавством України Національний банк монопольно здійснює емісію національної валюти України та організовує готівковий грошовий обіг", - йдеться у повідомленні.

Що стосується української гривні, то вона має високий рівень захисту від підробок, оскільки Національний банк використовує сучасні технології для виготовлення грошових знаків. 

"Наявні на банкнотах гривні елементи захисту дозволяють гарантовано виявляти підроблені грошові знаки як під час автоматизованого оброблення готівки з використанням спеціального обладнання, так і при уважному візуальному контролі без застосування спеціальних детекторів", - повідомляє регулятор.

Також зазначається, що ситуація з підробленими банкнотами національної валюти контрольована і не має загрозливого характеру.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!