ЄС не скасовуватиме санкції проти Росії на цьому тижні - ЗМІ

Понеділок, 29 вересня 2014, 10:44

Немає ознак того, що Євросоюз може скасувати або скорегувати на цьому тижні санкції проти Росії; проти такого кроку виступає, зокрема, Німеччина.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Члени спілки поки відкладуть які-небудь зміни в політиці щодо Росії, пише The Wall Street Journal з посиланням на високопоставленого дипломата.

"Не думаю, що ми можемо очікувати полегшення санкцій в найближчі три дні", - сказав він у п'ятницю.

Реклама:

Питання про санкції, як вже повідомлялося, розглянуть у вівторок постпреди країн ЄС в Брюсселі.

Німеччина, пише Financial Times, наполягає на тому, що якого-небудь ослаблення санкцій, вжитих щодо Росії, бути не повинно. За словами високопоставленого європейського чиновника, Італія - єдина країна з G7, яка піднімала питання про доцільність продовження санкцій.

За даними британської газети, "немає ознак", що у вівторок представники країн-членів ЄС вирішать зняти або змінити прийняті відносно Росії обмежувальні заходи.

"Треба визнати, що були деякі позитивні зміни, найпозитивніші за останні місяці, - сказав один з беруть участь в переговорах чиновників. - Але ми як і раніше далекі (від цілі). Вони (росіяни) як і раніше перетинають кордон, як і раніше надають допомогу, як і раніше йде обмін ударами".

Комісар ЄС з питань торгівлі Карел де Гюхт сказав Financial Times в кінці тижня, що навряд чи сама Єврокомісія рекомендуватиме зробити перший крок у бік ослаблення санкцій.

"На даний момент немає ніяких причин міняти що-небудь у санкціях. Що необхідно - так це мирний план, що враховує територіальну цілісність України. Поки він не реалізований", - сказав він.

Країни-члени G7 та Євросоюз заявили в четвер, що можуть скасувати діючі відносно Москви санкції в разі дотримання РФ домовленостей, досягнутих 5 вересня в Мінську.

"Санкції самі по собі не самоціль, вони можуть бути зняті лише в тому випадку, якщо Росія виконає свої зобов'язання з припинення вогню, досягнуті домовленості в Мінську, а також буде дотримуватися суверенітету України", - йдеться в заяві.

"Тим не менш, у випадку ворожих дій (з боку РФ) ми готові і далі посилювати заходи стосовно Росії через невиконання (зобов'язань)", - наголошується в документі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: