Міноборони вперше закупить коліматорні приціли на 8 мільйонів

П'ятниця, 26 вересня 2014, 09:00

Міністерство оборони акцептувало угоди на постачання коліматорних прицілів на 7,73 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Остаточно угоди мають бути укладені найближчими днями.

Казенне науково-виробниче об’єднання "ФОРТ" МВС України запропонувало 500 прицілів Aimpoint MicroH-1 по 6 273 грн.

Реклама:

ТОВ "Європа арм спорт" запропонувало таку ж кількість прицілів Shield Mini Sight по 9 200 грн. Фірма зареєстрована на Ларису Грунскене (власниця магазинів військового спорядження "Ібіс") і кіпрську компанію "Везні інвестментс лімітед".

Від початку війни з російськими військами та терористами на Донбасі цієї весни це перша закупівля коліматорних прицілів Міністерством оборони. Раніше цими приладами українських солдатів забезпечували волонтери.

Торги проведено за переговорною процедурою. У обґрунтуванні закупівлі повідомляється, що "у непорушних запасах центрів (баз, складів) технічного забезпечення Збройних Сил України оптичних приладів немає".

У свою чергу тимчасово виконуючий обов’язки начальника Генштабу затвердив експертний висновок про необхідність закупівлі коліматорних прицілів 15 серпня. Однак закупівельні процедури було розпочато лише 18 вересня, за кілька днів було винесено акцепти і остаточно угоди ще не укладено.

У "Віснику держзакупівель" є дані лише про дві завершені закупівлі коліматорних прицілів під час війни на Донбасі.

У серпні Військова частина 1241 (Головне управління Національної гвардії України) за 427 тис грн. придбало 70 прицілів з планкою Пікатіні типу COOP MNT-K4711 по 6 100 грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!