Порошенко розвповів, чому Міноборони не здатне купити навіть термобілизну

Четвер, 25 вересня 2014, 15:14

Міністерство оборони не може закуповувати своєчасно необхідні речі для армії через бюрократію.

Про це під час прес-конференції заявив президент України Петро Порошенко.

"Це державна бюрократична машина. Купити новий, вибачте за подробиці, вид термобілизни Міноборони не може, тому що його, виявляється, треба поставити на озброєння. І для цього треба пройти піврічне випробування", - заявив глава держави.

"Ось відразу ж після наради мною буде внесений проект змін, щоб Кабінет міністрів цей порядок змінив. Питання теплого одягу, курток, бушлатів, гумових чобіт, плащів, грубок, палива, вугілля, дров - це питання вирішене. Графік поставки узгоджений. І в самий короткий час – за годинами або дні - це буде у військах", - сказав він.

Реклама:

При цьому Порошенко підкреслив, що це не означає, що волонтери мають зменшити свою активність.

"На жаль, надходження на рахунки волонтерських організацій скорочуються. У людей дійсно стає менше грошей. В будь-якому разі, дуже важливо, щоб взаємодія з волонтерами зберігалася", - зазначив президент.

Порошенко вважає, що волонтери мають увійти до громадської ради при Міністерстві оборони, щоб вони могли контролювати закупівлі для армії.

"Ми робимо те, що можемо зі свого боку. Учора нарешті я отримав можливість підписати закон, який полегшує діяльність волонтерів з точки зору оподаткування та з точки зору митного оподаткування ... Ми неухильно дотримуємося тих домовленостей, які досягаються", - підкреслив він.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!