Ціна на нафту впала до 96,76 долара за барель

Четвер, 25 вересня 2014, 09:56

Ціни на нафту Brent продовжують зниження після падіння до 26-місячного мінімуму за рахунок надлишку нафти на світовому ринку. 

Про це пише Рейтер.

До 9.00 за московським часом ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,19 до 96,76 доларів за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,13 до 92,67 доларів за барель. В ході торгів в середу Brent подешевшала до 95,6 доларів - мінімального рівня з липня 2012 року.

США почали бомбити НПЗ на сході Сирії, захоплені Ісламською державою, щоб позбавити ісламістів важливого джерела доходу. Однак ринок не бачить в ситуації на Близькому Сході ризику для постачання нафтового ринку.

Реклама:

"Ринок пам'ятає про геополітичний ризик..., але приділяє більше уваги постачанням. Є можливість, що ціна Brent наблизиться до 90 доларів за барель, і тільки тоді ОПЕК зробить якісь конкретні дії для скорочення поставок і підтримки цінового рівня", - сказав старший аналітик CMC Markets Рік Спунер.

Минулого тижня генеральний секретар ОПЕК Абдулла аль-Бадрі сказав, що організація може знизити квоту на видобуток, але на цьому тижні міністр нафтової промисловості ОАЕ Мохаммед аль-Мазруі сказав, що таке рішення не може бути прийняте до наради ОПЕК в листопаді.

Саудівська Аравія, найбільший в ОПЕК виробник нафти і найбільший у світі експортер, в серпні знизила видобуток до 9,597 мільйона барелів на добу з 10 мільйонів у липні, але підвищила експорт до 9,688 мільйона барелів на добу, повідомило джерело в галузі.

Лівія підвищила видобуток до 900.000 барелів на добу з 800.000 на початку тижня, нарощуючи виробництво на великому родовищі ель-Шарара.

Запаси нафти в США знизилися на 4,3 мільйона барелів минулого тижня, за даними Управління енергетичної інформації, при прогнозі зростання на 400.000 барелів.

Зниження запасів говорить про те, що США менше залежать від імпорту нафти, говориться в звіті Phillip Futures.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!