З травня Міноборони замовляло у ВПК фейєрверки замість бронежилетів та зброї - Тимчук

Субота, 20 вересня 2014, 12:42

Починаючи з травня 2014 року у державному оборонному замовленні містилися заряди для салютних установок (феєрверки), погашення заборгованостей, що виникли при міністрах оборони екс-президента Віктора Януковича та фінансування технічного завдання на перспективні зразки озброєнь, які планувалося отримати до 2020 року.

Про це у своєму Facebook пише керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

"Як відомо, на рахунках Міноборони скупчилися мільярди бюджетних коштів, які військові чиновники чомусь не поспішають реалізовувати. Що в умовах бойових дій на Донбасі і кричущу ситуацію з забезпеченням українських військ найнеобхіднішими ресурсами викликає, як мінімум, здивування. Чому ж Міноборони не реалізує отримані кошти? Відповідь на це питання, можливо, дасть ситуація з державним оборонним замовленням (ДОЗ)", - відзначає він.

За даними Тимчука, починаючи з травня 2014 року "військове керівництво для чогось посилено намагалося проштовхнути ДОЗ, навіть поверхневий аналіз якого дивує".

Реклама:

"У ньому, наприклад, числилися заряди для салютних установок (простіше кажучи, феєрверки на випадок святкових заходів); погашення заборгованостей, що виникли при міністрах оборони Януковича (начебто не можна "заморозити" ці борги зважаючи фактичного стану війни); фінансування навіть не створення перспективних зразків озброєнь, а тільки технічного завдання на них (самі ці озброєння планувалося отримати на озброєння до 2020 року)", - відзначає він.

"Цікаво, що під тиском уряду, яку "загортав" цю фільчину грамоту, Міноборони кілька разів переробляло ДОЗ, але при цьому ... все одно втюхувало в нього всі ці "найактуальніші" статті витрат", - додав Тимчук.

Українська правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: