"Газпром" закликають припинити поставки газу в Європу

Четвер, 11 вересня 2014, 13:52

Перший заступник голови комітету Держдуми з промисловості Володимир Гутенев запропонував главі "Газпрому" Олексію Міллеру обговорити доцільність обмеження або припинення постачання палива за українським маршрутом країнам, поміченим у реверсі.

Про це йдеться у депутатському запиті, направленому газовому монополісту, пише газета "Известия".

Крім цього, депутат просить Міллера повідомити, чи є реверсні поставки російського газу країнами ЄС Україні законними. Він хоче отримати інформацію про технологічну можливість реверсних поставок російського газу в Україну та їхню відповідність умовам чинних контрактів "Газпрому" із країнами ЄС.

"Час можливого обмеження або припинення поставок "Газпрому" доцільно використовувати для проведення планових профілактичних і ремонтних робіт на українському напрямку", - говорить Гутенев.

Реклама:

"Якщо газ європейцям потрібен, вони як споживачі не можуть диктувати, як вони хочуть отримувати. Думаю, що пропоновані заходи зможуть серйозно мотивувати європейських партнерів до реалізації проекту "Південний потік", - резюмує Володимир Гутенев.

Нагадаємо, що в середу Польща заявила про скорочення поставок російського газу на 45%. Сьогодні Німеччина заявила про ті ж проблеми.

Крім того, про скорочення поставок газу 11 вересня заявила Словаччина.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!