Споживчі настрої в Україні погіршилися

Четвер, 7 серпня 2014, 20:53

Споживчі настрої в Україні в липні погіршилися на 1 пункт - до 65,1.

Про це свідчать дані щомісячного дослідження компанії GfK Ukraine, передає "Інтерфакс-Україна".

"Оптимізм після успішно проведених виборів президента розвіяло продовження кривавого протистояння на Донбасі. Хоча довгострокові очікування розвитку економіки залишаються позитивнішими, громадяни дедалі більше розуміють, що найближчим часом на покращення добробуту очікувати не варто, і найбільшою загрозою є втрата робочих місць", - наголошують у повідомленні.

Індекс доцільності робити великі покупки погіршився на 6,7 пункту - до 62,1.

Реклама:

Індекс очікуваної динаміки безробіття досяг рівня 147,9, що на 14,5 пункту більше, ніж у червні.

Інфляційні очікування також погіршилися: відповідний індекс у липні зріс на 2,8 пункту - до 185,9. При цьому після тривалого зниження повернулися очікування девальвації: індекс девальваційних очікувань зріс на 9,2 пункту - до 125,7.

"Страх безробіття найбільшою мірою вплинув на споживчі настрої громадян із доходом, нижчим за середній. Індекс споживчих настроїв у цій підгрупи знизився на 5 пунктів, при цьому індекс очікуваної динаміки безробіття зріс у них найбільше - на 19 пунктів. У громадян із середнім доходом і доходом, вищим за середній, споживчі настрої покращилися", - наголошують у повідомленні.

Індекс споживчих настроїв в Україні визначають на основі вибіркового дослідження домашніх господарств країни, під час якого опитують 1 тисячу осіб віком від 16 років.

Українська дослідницька компанія GfK Ukraine входить до міжнародної дослідницької мережі GfK Group.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!