Банди бойовиків вивезли понад 5 тисяч тонн вугілля з шахт - Дтек

Четвер, 7 серпня 2014, 14:19

2-7 серпня невідомі озброєні люди вивезли понад 5 тисяч тонн високоякісного вугілля (70 вагонів) з ГЗФ "Червоний партизан" Дтек Свердловантрацит і шахти "Космонавтів" ДТЕК Ровенькиантрацит.

Про це йдеться в повідомленні Дтек.

Згідно з повідомленням, розбій здійснювався в промислових масштабах, на великотоннажних вантажних автомобілях з застосуванням великої кількості екскаваторів-навантажувачів.

"Під час розбою на вугільному складі була перестрілка. На щастя, ніхто із співробітників Дтек не постраждав. Озброєні бандити тероризують місцевих жителів прикордонних міст Червонопартизанськ, Свердловськ і Ровеньки, починаючи з травня поточного року. Серед шахтарів наростає обурення через діяльність банд", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Як повідомляє прес-служба, збагачувальна фабрика "Червоний партизан" вже майже місяць не працює, через постійні перестрілки перебувати там небезпечно, та ще й немає електроенергії.

"На складі залишається вугілля, яке не можна вивезти на електростанції унаслідок руйнувань на залізниці. Шахтарі Дтек витратили багато сил, щоб добути вугілля, а тут якісь  безпредельщики", які роз'їжджають по місту на БТРах з незрозумілими прапорами, приходять, стріляють, погрожують, б'ють людей - і просто під "мітлу" забирають збагачене вугілля, причому вищої якості", - йдеться в повідомленні.

"Незважаючи на те, що відбувається - зарплату шахтарям Дтек платить вчасно і в повному обсязі. Але серед гірників вже є багато таких, хто відкрито говорить - ще пара таких інцидентів, і навіть без зброї, з лопатами підуть громити блок-пости бандитів", - говорить керівник антикризового штабу Дтек Дмитро Сахарук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!