НБУ вважає акціонерів банку "Золоті ворота" відповідальними за його неплатоспроможність

Понеділок, 4 серпня 2014, 20:53

Національний банк України відзначає відсутність належної фінансової підтримки банку "Золоті ворота" з боку акціонерів цієї кредитно-фінансової установи.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі НБУ.

"Акціонери банку не скористалися можливістю відновлення діяльності банку, які не виконали вимог НБУ і не забезпечили утримання установ охорони здоров'я банку для відновлення його діяльності. Не здійснювалися якісь ефективні дії, спрямовані на вжиття своєчасних заходів для запобігання неплатоспроможності банку", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, НБУ почав фіксувати перші ознаки проблемності в діяльності банку з березня-2014: банк було переведено в режим посиленого нагляду.

Реклама:

У зв'язку з подальшим погіршенням його фінансового стану наприкінці червня 2014 року регулятор визнав банк "Золоті ворота" проблемним: спостерігалася нездатність фінустанови виконувати свої зобов'язання перед вкладниками та кредиторами, а також численні порушення вимог нормативно-правових актів Нацбанку.

НБУ продовжував роботу з акціонерами із врегулювання ситуації в банку, зокрема, вимагаючи додаткової капіталізації.

"Неможливість повернення вкладів фізичним особам передусім, викликана незадовільною якістю кредитного портфеля АТ "Банк "Золоті ворота", що є наслідком невиправдано ризикованої політики здійснення активних операцій", - резюмується в повідомленні.

Як повідомлялося, на підставі ст. 76 закону про банки та банківську діяльності НБУ вирішив віднести банк "Золоті ворота" до категорії неплатоспроможних, після чого Фонд гарантування ввів тимчасову адміністрацію в банк із 4 серпня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!