Німеччина заборонила Rheinmetall добудовувати полігон в Росії

Понеділок, 4 серпня 2014, 09:33

Міністерство економіки Німеччини відкликало у концерну Rheinmetall дозвіл на будівництво центру бойової підготовки для Міноборони Росії.

Про це пише "Прайм" з посиланням на газету Süddeutsche Zeitung.

Рішення, як зазначає видання було прийнято "у контексті кризи в Україні".

Німеччина першою заявила про призупинення дії дозволів на продаж зброї в Росію.

Реклама:

Однак, про великі контракти німецьких компаній з Росією на постачання озброєнь не відомо.

У ЗМІ з'являлася лише інформація про включення Німеччиною в список дозволеного для продажу в Росію обладнання якогось "захищеного всюдихода" та радіоелектронної апаратури.

Контракт на будівництво найбільшого в Європі центру бойової підготовки був укладений у 2011 році. Вартість контракту становила 120 млн євро, виконавцем в якому є німецький концерн Rheinmetall.

Немцкая компанія займається оснащенням полігону, на якому одночасно навчання зможе проходити ціла бригада. Всього повинно було бути поставлено п'ять комплектів автоматизованого полігонного обладнання та 150 сучасних тренажерів.

Роботи мали бути завершені в 2014 році.

На території центру, як планується, можна буде моделювати будь-яку тактичну ситуацію і проводити двосторонні навчання за участю двох бригад.

Ведення вогню з усіх видів зброї, у тому числі легкої стрілецької, протитанкового і артилерії, імітуватиметься спеціальними лазерами.

Ще в лютому нинішнього року Міністерство економіки та енергетики Німеччини доручило Rheinmetall призупинити співробітництво з російськими військовими у зв'язку з кризою в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!