Мінфін у вересні хоче відмовитися від розміщення короткострокових ОВДП

Субота, 30 серпня 2014, 11:57

Мінфін планує у вересні щотижня пропонувати на первинних аукціонах лише 2-річні гривневі облігації внутрішньої держпозики.

Про це сказано в графіку розміщення ОВДП, оприлюдненому на сайті відомства в п'ятницю.

Згідно з ним, додатково 16 вересня на продаж будуть виставлені 2-річні валютні папери, а через тиждень - 3-річні індексні (з прив'язкою до курсу долара).

Як повідомлялося, в серпні Мінфін вирішив проводити первинні аукціони по вівторках і четвергах, тоді як раніше днем проведення всіх планових аукціонів було тільки вівторок.

Реклама:

У серпні щовівторка до продажу предлагаліcь 2-х, 5-ти і 7-річні гривневі ОВДП, через вівторок -2-річні валютні, а щочетверга покупці могли придбати 9-місячні облігації. Однак в останні тижні аукціони проходили безрезультатно через відсутність попиту.

Скорочення числа аукціонів у вересні може бути пов'язано з рішенням МВФ 29 серпня виділити Україні другий транш кредиту stand by 1,4 млрд доларів, що дозволить отримати також вже схвалений кредит Світового банку на 0,5 млрд доларів.

Згідно з даними Держказначейства, за період з початку року по 26 серпня державні запозичення становили 120,990 млрд грн (у тому числі внутрішні - 67,62 млрд грн) при плані на вісім місяців 177,96 млрд грн.

За цей же період Україна направила в рахунок обслуговування держборгу 27,56 млрд грн (у тому числі внутрішнього - 18,58 млрд грн) при плані 28,84 млрд грн, в рахунок погашення - 64,26 млрд грн (в т.ч. внутрішнього - 38,61 млрд грн) при плані 78,62 млрд грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!