Службовці "Інпромбанку" розтратили 293 мільйони Нацбанку

Четвер, 28 серпня 2014, 09:16

Прокуратура Києва здійснює процесуальне керівництво у кримінальному проваджені, розпочатому за фактом розтрати службовцями "Інпромбанку" 293 млн гривень кредитних коштів, виділених Нацбанком на рефінансування установи.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури.

"Службовці банківської установи протягом 2010-2011 років надали кредитні кошти майже 47 підприємствам. Проте, як з’ясувалося, працівники банку перераховували багатомільйонну суму державних коштів підприємствам, які мали всі ознаки фіктивності та були створені для прикриття незаконної діяльності", - йдеться у повідомленні.

Як наслідок, кошти, які були виділені НБУ для підтримки ліквідності банку, були привласненні невстановленими особами.

Реклама:

Наразі, завдяки злагодженій співпраці співробітників СБУ та прокуратури міста Києва проведено низку результативних обшуків, в ході яких було вилучено копії документів, ноутбуки, електронні носії інформації, а також золоті злитки та цінні монети.

Лише під час останнього обшуку, який було проведено у колишнього працівника банківської установи, правоохоронцями було вилучено 5 золотих злитків вагою 0,5 кг та більше 20 цінних монет.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатого за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України, проводить СБУ. 

Як повідомляли ЗМІ, з березня 2012 року "Інпромбанк" перебуває у стані ліквідації.

Останні дані про акціонерів банку публікувалися за 2009 рік. Тоді власниками були Олег Гапон, Олег Токар, Олексій Лелюк, Сергій Пробилов і Володимир Семиноженко, який до червня цього року очолював Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!