Грузія збільшить поставки сільгосппродукції до Росії

Неділя, 24 серпня 2014, 10:40

Грузія має намір збільшити експорт сільськогосподарської продукції до Росії і розширити список товарів, що поставляються.

Про це заявив міністр сільського господарства республіки Отар Данелія, пише "Прайм".

За його словами, в останні півтора року "досягнуто прогресу у розвитку торгово-економічного співробітництва між Грузією і РФ".

"Ми готові і далі розвивати цей процес", - сказав Данелії.

Реклама:

За словами керівника Національного агентства продовольства Грузії Зураба Чекурашвілі, Грузія "готова суттєво збільшити експорт в РФ цитрусових, персиків, яблук, груш, айви, а також розпочати поставки форелі, меду та продукції тваринного походження - баранини, живих овець".

За його словами, Грузія "зацікавлена ​​в імпорті російських насіння і генетичного матеріалу для племінного тваринництва".

З 2007 по 2012 рік експорт сільськогосподарської продукції мінеральних вод і вин з Грузії до Росії був припинений.

У 2013 році відновилися поставки мінвод, чаю, лаврового листа, сухофруктів, яблук, груш, айви, цитрусових.

З 2014 року Грузія також експортує в Росію помідори, огірки, капусту, баклажани, черешню, вишню, абрикоси, персики, сливи, хурму, ківі, ягоди.

Нагадаємо, з 7 серпня Росія обмежила імпорт продуктів з країн, що приєдналися до пакету санкцій проти неї. Під заборону потрапили яловичина, свинина, риба, овочі, фрукти, молочна продукція і ряд інших продуктів з США, Канади, Австралії, Норвегії та країн ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: