Нафта дешевшає, Brent торгується близько 101,5 доларів за барель

Четвер, 21 серпня 2014, 14:07

Нафта еталонних марок дешевшає в четвер після підйому за підсумками попередніх торгів на тлі гірших, ніж очікувалося, даних про ділову активність у Китаї. 

Про це передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Жовтневі ф'ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures в четвер подешевшали на 0,77 долара (0,75%) - до 101,51 долара за барель.

Ціна ф'ючерсу на нафту WTI на жовтень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася до зазначеного часу на 0,62 долара (0,66%) - до 92,82 долара за барель.

Реклама:

Попереднє значення індексу виробничої активності в КНР в серпні знизилося до мінімальних за три місяці 50,3 пункту проти 51,7 пункту в липні, опинившись гірше консенсус-прогнозу аналітиків на рівні 51,5 пункту.

Незважаючи на зниження, значення індексу залишається вище рівня в 50 пунктів, що свідчить про тривале зростання активності у виробничому секторі Китаю.

"Слабкі статдані з Китаю можуть стати одним з основних факторів для ринків в четвер", - зазначив аналітик DNB ASA Торнбьорн К'юс.

Тим часом напередодні Міненерго США повідомило про скорочення запасів нафти в країні за минулий тиждень на 4,47 млн барелів, що стало максимальним показником більш ніж за місяць.

Аналітики очікували зменшення запасів на 1,75 млн барелів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!