Через артобстріли зупинилися 4 підприємства Ахметова

Понеділок, 18 серпня 2014, 20:12

Унаслiдок артобстрiлiв у Донецькiй областi були зупинені 4 підприємства "Метiнвесту".

Про це повiдомляється в прес-релiзi компанiї, передає "Інтерфакс-Україна".

Як зазначається, унаслiдок потужних артобстрiлiв у Донецькiй областi були пошкодженi лiнiї електропередач, що живлять мiста Єнакiєве i Харцизьк.

Це призвело до повної зупинки виробництва на Єнакiївському металургiйному заводi, Єнакiївському коксохiмпромi i Харцизькому трубному заводi за збереження знеструмленостi Авдiївського коксохiмiчного заводу (усi - "Метiнвест").

Реклама:

Як повiдомляється в прес-релiзi компанiї, наразi через активнi бойовi дiї в околицях Єнакiєвого, Авдiївки та Харцизька немає можливостi вiдновити роботу лiнiй електропередач.

Водночас наголошується, що представники групи роблять усе можливе для надання "зеленого коридору" для ремонтних бригад.

Єнакiївський метзавод - один з провiдних свiтових виробникiв квадратної заготовки. Харцизький трубний завод - найбiльший в Українi i один з лiдерiв в Європi серед виробникiв труб.

АКХЗ - найбiльше в Європi високотехнологiчне коксохiмiчне пiдприємство. ЄКХП виробляє коксохiмiчну сировину для ЄМЗ.

Зупинка таких масштабних мiстотвiрних металургiйних пiдприємств - це удар не лише по 15 тисячам працiвникам та їхнiм сiм’ям, але й по всiй економiцi України.

Окрiм соцiально-економiчних наслiдкiв, жителi усього пiвденного сходу України опинилися пiд загрозою техногенних катастроф, констатується в прес-релiзi.

Як повiдомлялося, наприкiнцi минулого тижня було повнiстю знеструмлено Авдiївський КХЗ, а днем ранiше - зупинено виробництво на ЄМЗ. У суботу, 16 серпня, з територiї ЄМЗ озброєними представниками ДНР було викрадено новiтнiй маневровий тепловоз.

"Метiнвест", найбiльший гiрничо-металургiйний холдинг України. Пiдприємства групи розташованi переважно в Донецькiй, Луганськiй, Запорiзькiй та Днiпропетровськiй областях.

Основними акцiонерами "Метiнвесту" є група СКМ (71,24%) i "Смарт-холдинг" (23,76%), спiльно керують компанiєю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!