У Москві подорожчало м'ясо та зникла червона риба

Понеділок, 18 серпня 2014, 18:30

У Москві через 10 днів після заборони на імпорт продуктів свинина подорожчала на 10 рублів, а з полиць столичних магазинів зникла охолоджена червона риба.

Про це в понеділок на прес-конференції повідомив глава департаменту торгівлі і послуг Москви Олексій Немерюк, передаєПрайм.

"Дещо подорожчала яловичина - на 3 рубля в середньому, по мороженій рибі в дорогому сегменті зростання цін немає, в сегменті економ - зростання на 5 рублів, ковбаса подорожчала також на 5 рублів, сири в дорогому сегменті подешевшали, хліб залишився без змін, його середня ціна 40 рублів ", - повідомив Немерюк.

Московський ринок відчуває залежність від ягід і фруктів, 70% цієї продукції завозилося з країн Заходу.

Реклама:

"Ми відчули брак персиків та абрикосів, які везли з Іспанії та Греції. Зараз ми переключаємось на Туреччину, Азербайджан, Узбекистан", - підкреслив Немерюк.

При цьому він заявив, що ніяких побоювань (з приводу дефіциту) у департаменту немає. "Більше 100 підприємств в Латинській Америці готові постачати нам м'ясну і рибну продукцію, зараз йде обговорення контрактів. На цьому тижні перший літак з охолодженою рибою полетить до нас з Чилі", - заявив Немерюк.

Як повідомлялося, 6 серпня президент Росії Володимир Путін підписав указ "Про застосування окремих спеціальних економічних заходів в цілях забезпечення безпеки Російської Федерації".

Цим указом Москва заборонила ввезення продуктів з країн Євросоюзу, США та інших країн, які застосували до Росії санкції.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!