Лукашенко закликав підприємтсва заробляти на російському ембарго

Неділя, 17 серпня 2014, 12:44

Президент Білорусі Олександр Лукашенко закликав підприємства національного АПК використовувати запроваджену Москвою ембарго на імпорт низки продовольчих товарів з деяких країн.

Про це повідомляє агентство БЕЛТА.

"Треба ворушитися, використовувати цей момент і заробити гроші", - сказав глава держави.

При цьому президент попередив про неприпустимість "оголення" внутрішнього ринку через підвищеного попиту на білоруську продукцію в Росії.

Реклама:

"Треба мати на увазі, що вони закрили свій ринок, але ми не брали зобов'язання по внутрішньому ринку. Ми можемо завозити собі продукцію з будь-якої точки планети. Треба завантажувати, переробляти і продавати", - зазначив Лукашенко.

"Тільки треба погоджувати з росіянами, щоб нас не дорікали, що ми йдемо в розріз з їх політикою", - додав він.

За словами міністра сільського господарства і продовольства Леоніда Зайця, тільки на постачаннях молочної і м'ясної продукції до Росії з серпня по грудень можна отримати виручку в обсязі 2,1 мільярда доларів.

За інформацією торгового представництва РФ в Мінську, обсяг зовнішньої торгівлі Білорусі з Росією в січні-березня 2014 року становив 8,91 мільярда доларів.

Імпорт становив 5,25 мільярда доларів, експорт - 3,66 мільярда. Білорусія поставила до Росії продовольчих товарів і сільськогосподарської сировини на суму 1,08 мільярда доларів.

Нагадаємо, 7 серпня Росія ввела заборону на поставки ряду товарів з країн ЄС, США, Австралії, Канади та Норвегії. Обмеження діятимуть протягом року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!