Експорт нафти з РФ в Азію досяг рекордних показників - ЗМІ

П'ятниця, 15 серпня 2014, 09:12

Обсяг експорту нафти з Росії в країни Азії досяг історичного максимуму у зв'язку з введенням США і Євросоюзом санкцій проти Москви і продовжуватиме рости.

Про це йдеться в статті, опублікованій в четвер в газеті Wall Street Journal, передає "ИТАР-ТАСС".

Згідно із даними видання, на Азію в поточному році припадало близько 30% усіх поставок "чорного золота" з Росії або в середньому 1,2 млн барелів на день, що є рекордним показником.

Для порівняння: в 2012 році експорт російської нафти в Азію становив лише близько 20% від загального обсягу. При цьому, як повідомляє газета, поставки в Європу знизилися.

Реклама:

Так, в травні 2012 року щоденний експорт нафти становив близько 3,72 млн барелів, а до липня цього року він опустився нижче за позначку в 3 млн барелів.

"Велика частина російського експорту нафти в Азію йде в Китай, це відбувається в умовах, коли РФ через загострення відносин з Європою намагається зміцнити зв'язки з азіатським регіоном, що зазнають серйозну потребу в енергоносіях, - відзначає Wall Street Journal. - І хоча ця сира нафта дещо дорожча дубайської, перевагою для азіатських покупців є те, що постачальник знаходиться ближче, а також з'являється можливість забезпечити диверсифікацію експорту і не покладатися цілком у цьому відношенні на Близький Схід ".

З точки зору Wall Street Journal, азіатські компанії також виграють від введених США та ЄС санкцій на постачання до Росії західних технологій і обладнання для потреб нафтогазової галузі. Найбільшу вигоду з цього зможе витягти китайська Honghua Group - один з найбільших в світі виробників бурового обладнання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!