Армія купила електроакумуляторів на 51 мільйон

Середа, 13 серпня 2014, 08:59

Міністерство оборони уклало низку угод на придбання електроакумуляторів на загальну суму 51,3 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Замовлено 51 384 акумуляторів понад 20-и різних типів - приведені, неформовані, сухозаряджені, однак ціни на окремі види у "ВДЗ" не оприлюнено.

Тендер провели без відкритих торгів, за переговорною процедурою у зв’язку з нагальною необхідністю в рамках виконання третього етапу перегрупування, заміни та нарощування бойових спроможностей Збройних Сил України.

Реклама:

З цієї суми 27,84 млн грн. отримає ТОВ "Укравтозапчастина".

Раніше "Укравтозапчастина" входила в холдинг "Укрпромінвест" Петра Порошенка. У 2013 р. на фірмі заявляли, що Порошенко не має стосунку до підприємства ще з 2009 р., натомість одним з його акціонерів є Олег Зімін, давній бізнес-партнер Порошенка.

Реальні бенефіціари "Укравтозапчастини" невідомі. Офіційно компанія на 90% належить британській компанії "Айелсі контракт лімітед", що вже двічі отримувала попередження про можливість примусової ліквідації - як компанії, яка не веде діяльності чи не експлуатується.

Ще 23,46 млн грн. дістанеться дніпропетровському ТОВ "Веста Кар Батери".

Фірма заснована у грудні 2012 р., власником є кіпрська компанія "Веста Днепр (Сайпрус) Лімітед". На одній адресі та одному телефоні з переможцем тендеру зареєстрована фірма за аналогічною назвою  ТОВ "Веста Трак Батери".

Нагадаємо, раніше Міноборони вже замовляло акумулятори у Торгового дому "Іста", що також раніше входив до "Укрпромінвесту" Петра Порошенка (20 млн грн.), в "Укравтозапчастини" (3 млн грн.) та у "Веста Кар Батери" (7 млн грн.)

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!