Amazon запідозрили в несплаті податків

Субота, 5 липня 2014, 15:19

Антимонопольний регулятор ЄС зажадав у Люксембургу податкові дані американського онлайн-рітейлера Amazon.

Про це повідомляє The Financial Times з посиланням на анонімні джерела.

Штаб-квартира Amazon EU розташована в Люксембурзі. За версією комісії, компанія могли використовувати дочірні підприємства для формування трансфертного ціноутворення та мінімізувати сплату податків.

Податкова структура Amazon EU викликала критику по всій Європі в той час, як уряди країн ЄС були змушені накласти жорсткі заходи економії за рахунок скорочення основних соціальних допомог, щоб скоротити дефіцит бюджету, зазначає видання.

Реклама:

Загальна ставка податку для компанії в 2013 році становила 31,8%, що на 8% нижче, ніж роком раніше. Згідно з фінансовими результатами Amazon EU, компанія в 2013 році отримала прибуток від продажів у країнах ЄС близько 13,6 млрд євро.

Раніше Антимонопольний регулятор ЄС почав розслідування відносно Apple, Starbucks і Fiat. Підставою для розслідування стали великі податкові пільги, надані цим компаніям Ірландією, Нідерландами, Люксембургом відповідно.

Amazon - найбільший у світі онлайн-рітейлер. Amazon має філії за межами США: у Бразилії, Канаді, Великобританії, Німеччини, Японії і т.д., а також поставляє товари в 61 країну світу. Капіталізація компанії на Nasdaq становить 155,3 млрд доларів.

Прайм

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: