У Європі можуть заборонити телефони Motorola

Неділя, 20 липня 2014, 14:11

Компанія Motorola, що належить Google зіткнулася з проблемами на німецькому ринку. 

Тут компанію зобов'язали прибрати з продажу частину її смартфонів, а також відкликати апарати, продані юридичним особам, повідомляє ToNeTo.

Місцевий суд виніс постанову, за якою антени, що використовуються в продуктах Motorola, порушують патенти, що належать німецькій промисловій компанії LPKF.

Компанія вимагає, щоб Motorola (Google) відкликала продані смартфони або прийшла до якої-небудь угоди з деражетелем патентів.
У самій Google говорять, що поки не вирішили, як діяти далі.

Реклама:

Незалежний патентний експерт Флоріан Мюллер каже, що технічно LPKF може відстояти права на патенти, проте світові ІТ-гіганти володіють достатніми ресурсами, щоб затягнути процес на роки і зробити його безглуздим і дуже дорогим для LPKF.

Крім того, якщо Motorola зараз відкличе всі смартфони з продажу, а потім доведе свою невинність, що LPKF відшкодовуватиме їй збитки, які можуть становити десятки мільйонів євро.

Поки в LPKF говорять, що мають намір судитися і з іншими технологічними компаніями за свої патентв.

Більша частина претензій з боку LPKF пов'язана з патентом на LDS (Laser Direct Structuring), що описує технологію виробництва "листкових" антен. Вона передбачає використання лазера для створення мікроскопічних отворів і вбудовування в них пластика з подальшою спайкою шарів.

На практиці це дозволяє робити мобільні антени вбудованими та компактними, але одночасно потужними і багатодіапазонними.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: