Китай закликає США не порушувати норм торгівлі

Четвер, 17 липня 2014, 20:29

Міністр комерції Китаю закликав США не порушувати правил світової торговельної системи шляхом введення мит на китайські товари, щоб захистити свою економіку.

Про це пишуть "Весті.Економіка".

Раніше подібне зауваження Вашингтон отримав від Всесвітньої організації торгівлі.

Економісти СОТ відзначили, що США порушили правила організації тим, що наклали об'ємні мита на китайську сталеливарну продукцію, сонячні панелі і ряд інших товарів, виробництво яких підтримується урядовими субсидіями.

Реклама:

У коментарях, наведених на сайті Міністерства торгівлі Китаю, глава відомства Гао Хучен заявив, що його країна не буде сидіти склавши руки, поки США зневажають права китайських компаній.

"Порушення США торгових правил для захисту своєї економіки б'є по правам та інтересам китайських компаній. Цим серйозно стурбований не тільки китайський уряд, і ми не збираємося спокійно на це дивитися", - попередив Гао.

США слід звернути увагу на те, як їх дії суперечать нормам СОТ, і вони повинні виправити свої помилки, додав він. Вони не повинні стати поганим прикладом порушення правил.

Особливо зараз, коли світова економіка повільно відновлюється, на США лежить велика відповідальність щодо збереження міжнародної світової системи та протистояння протекціонізму торгівлі, нагадав міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!