Агрохолдинг Косюка збільшив продажі курятини на 23%

Вівторок, 15 липня 2014, 09:47

Агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт" в квітні-червні 2014 року продав третім особам 139,72 тисяч тонн курячого м'яса, що на 23% більше, ніж у квітні-червні 2013 року.

Згідно прес-релізу МХП у вівторок, продажі за підсумками першого півріччя також зросли на 23% - до 251,99 тисяч тонн.

Внутрішній попит на куряче м'ясо залишався високим, а обсяги внутрішніх продажів МХП в другому кварталі збільшилися більш ніж на 30% в річному численні.

У другому кварталі 2014 року обсяг експорту курячого м'яса становив 27,19 тисяч тонн, що трохи нижче в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. За цей період торік МХП досяг максимуму обсягів експорту до Митного союзу, близько 20 тисяч тонн.

Реклама:

Але на початку лютого Митний союз заборонив поставки, результатом чого стало незначне скорочення експортних продажів. Компанія відзначає, що успішно змогла налагодити і перенаправляє експорт до країн Близького Сходу, Північної Африки і деяких країни СНД.

Отже, протягом першої половини 2014 року експорт птиці збільшився на 4% і досяг 57,56 тисяч тонн. МХП продовжує вивчати нові можливості для бізнесу в країнах Азії, Близького Сходу та Африки для нарощування обсягів експорту курячого м'яса в цих регіонах.

Зростання ціни на курятину пов'язане переважно з ростом ціни на внутрішньому ринку в другому кварталі на 4% в річному численні, а також позитивним впливом від девальвації української гривні, оскільки експортні ціни номіновані в доларах.

Як повідомлялося, в 2013 році МХП наростив виробництво курятини на 17% порівняно з 2012 - до 472,8 тисяч тонн.

Експорт м'яса птиці зріс більш ніж у два рази - до 123 тисяч тонн. Земельний банк агрохолдингу до кінця 2013 року становив 360 тисяч га, в тому числі 40 тисяч га - в Росії.

Як відомо, власником агрохолдингу "Миронівський хлібопродукт" є український мільярдер Юрій Косюк.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!