Китай надасть Україні "кредитні канікули" за "Повітряний експрес"

Четвер, 10 липня 2014, 14:34

"Ексімбанк" Китаю надасть дворічні кредитні канікули з виплати першого траншу в 52 млн доларів, який був наданий Україні для будівництва залізничного пасажирського сполучення "Повітряний експрес".

Про це повідомив перший заступник голови Держінвестпроекту Кирило Бондар після двосторонніх переговорів із китайською делегацією в Києві, інформує прес-служба.

"Ми оцінюємо цей візит китайської сторони вкрай позитивно, адже є спільне розуміння подальшої реалізації проекту. Для "Повітряного експресу" це відправна точка в умовах нових політичних реалій. Китайська сторона прийняла рішення щодо продовження кредитних канікул на 2 роки з першого траншу на 52 мільйони доларів", - зазначив Бондар.

За словами керівника нацпроекту "Повітряний експрес" Андрія Галущака, рішення щодо відтермінування початку виплати першого траншу кредиту вже прийнято, і наразі відбувається процес юридичного оформлення документів.

Реклама:

Він також зазначив, що Україна успішно виконала всі раніше досягнуті домовленості з Китаєм.

У свою чергу представники китайської сторони наголосили, що вони задоволені ходом реалізації національного проекту та роботою з Держінвестпректом.

Разом із тим вони висловили занепокоєння можливістю втрати проектом статусу національного або передачі його іншим органам виконавчої влади.

За їхніми словами, подібні дії призведуть до затримки реалізації проекту та необхідності проводити додаткові консультації на рівні керівництва КНР щодо заміни реалізатора проекту.

Китайська сторона запевнила, що реалізація нацпроекту "Повітряний експрес" має велике значення для розвитку двосторонніх відносин із Україною.

У рамках переговорів також було розглянуто механізм фінансування підрядних робіт в Україні за рахунок китайських коштів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: