Фінляндія звинуватила Apple у падінні економіки країни

Четвер, 10 липня 2014, 09:35

Прем'єр-міністр Фінляндії Олександр Стубб звинуватив Стіва Джобса в тому, що його компанія знищила ринок праці Фінляндії, значна частина якого базувалася на бізнесі корпорації Nokia і паперової промисловості.

Про це повідомляє Cnews з посиланням на газету Dagens Industri.

У розмові з діловим виданням Стубб погодився зі словами глави шведського банку Nordea Налло Валруса, який заявив, що економіка Фінляндії опинилася під сильним тиском через iPhone і iPad.

За словами Валруса, вихід iPhone зруйнував фінську Nokia, а зростання використання iPad знизив попит на папір.

Реклама:

Стубб був призначений прем'єр-міністром Фінляндії в кінці червня. Його головним завданням є виведення країни з тривалої рецесії, в якій Фінляндія перебуває останні два роки з початку економічної кризи в Європі.

Стубб упевнений, що у Фінляндії є шанси незабаром вийти з кризи, і аналітики прогнозують невелике зростання економіки країни в 2014 році.

"Ми впевнено освоюємо біотехнології та ігрову індустрію. Ми можемо не тільки випускати мобільники Nokia", - зазначив прем'єр-міністр Фінляндії.

Nokia, крах якої припав на розквіт iPhone, відігравала величезну роль в економіці Фінляндії.

Наприкінці 2000-х акції та цінні папери Nokia становили третину ринкової капіталізації фондової біржі Гельсінкі. Крім цього, компанія була одним з найбільших роботодавців у країні, а бізнес багатьох фінських компаній був зав'язаний на партнерстві з Nokia.

У вересні 2013 року мобільний бізнес Nokia був проданий корпорації Microsoft за 7,5 мільярда доларів. Угода завершилася лише в квітні 2014, доля бренду якої досі не визначена.

Раніше гендиректор Apple Тім Кук заявляв ЗМІ, що падіння Nokia пов'язано з відсутністю інновацій.

Лента.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!