Світовий банк очікує уповільнення зростання економіки Китаю

Неділя, 8 червня 2014, 12:16

Світовий банк прогнозує уповільнення темпів зростання економіки КНР в 2014 році до 7,6% і до 7,5% в 2015 році на тлі трансформації економіки.

Про це йдеться в доповіді банку, пишуть "Вести.ru".

Падіння темпів зростання в першому кварталі обумовлене зникненням ефекту від раніше прийнятих заходів стимулювання, слабкою підтримкою уряду і жорсткістю умов іпотечного кредитування, зазначається в доповіді.

Раніше повідомлялося, що в січні березні ВВП Китаю знизився до мінімального за 18 місяців рівня.

Реклама:

Підйом на 7,4% порівняно з аналогічним періодом роком раніше виявився значно нижче рівня 7,7%, що спостерігався в четвертому кварталі 2013 року, і трохи менше запланованих керівництвом КНР темпів на 2014 рік у 7,7%.

При цьому економічна активність, включаючи промвиробництво, демонструвала сигнали пожвавлення в останні тижні.

Збільшення темпів зростання економіки, яке, найімовірніше, продовжиться протягом наступних двох кварталів, експерти СБ пояснюють сприятливою ситуацією в споживанні, посиленням попиту, зростанням інвестицій в інфраструктуру і податковими пільгами для малого та середнього бізнесу.

Банк рекомендує владі Китаю зосередитися на фінансових і бюджетних реформах, які уряд країни представив у листопаді 2013 року в рамках більш масштабного пакету структурних змін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: