"Південний потік" все одно буде побудований - Міллер

П'ятниця, 27 червня 2014, 11:25

Проект "Південний потік" відповідає економічним інтересам всіх країн-учасниць і буде побудований.

Про це заявив глава російського газового холдингу Олексій Міллер, пишуть "РІА Новини".

"Південний потік" відповідає економічним інтересам всіх країн-учасниць і буде побудований. Зараз ми з партнерами робимо все, щоб завершити роботи в намічені терміни. Наприкінці 2015 року з "Південного потоку" буде поставлений перший газ ", - сказав Міллер на річних зборах акціонерів.

Він додав, що глибоководне укладання газопроводу в Чорному морі почнеться восени цього року.

Реклама:

"З пуском "Південного потоку" морські газопроводи будуть забезпечувати дві третини всіх наших експортних поставок", - додав глава "Газпрому".

Газопровід "Південний потік" потужністю 63 мільярди кубометрів планується прокласти по дну Чорного моря з Росії до Болгарії для диверсифікації поставок газу в ЄС.

Далі блакитне паливо буде розподілятися по різних країнах Європи - як по транзитних для "Південного потоку", так і по тих, куди прийдуть газопроводи-відводи.

Єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер на цьому тижні заявив, що створення газопроводу "Південний потік" має бути призупинено, поки він не буде відповідати нормам Третього енергопакету ЄС. ЄК наполягає, що видобувна компанія не може бути одночасно і власником труби. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!