"Укртрансгаз" готовий пустити спостерігачів з Європи до своїх об'єктів

Середа, 25 червня 2014, 19:06

"Укртрансгаз" готовий надати доступ європейським спостерігачам на свої об’єкти для проведення контролю за виконанням транзитних зобов’язань.

Відповідні пропозиції компанія направила до Брюсселю та Відня, повідомляє прес-служба компанії.

"ПАТ "Укртрансгаз" готовий надати доступ до українських  газовимірювальних станцій офіційним спостерігачам від Європейської мережі операторів газотранспортних систем та Енергетичного Співтовариства для проведення моніторингу за виконанням транзиту природного газу через територію України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, таку практику єдиний оператор ГТС застосовує не вперше. Перебування міжнародних спостерігачів черговий раз підтвердить прозорість виробничих процесів.

Реклама:

"Міжнародним представникам буде наданий доступ до прикордонних газовимірювальних станцій, розташованих на території України", - повідомляє прес-служба.

Також зазначається, що "Укртрансгаз" вважає за доцільне, з метою загального бачення ситуації, щодо обсягів транзиту природного газу територією України направити спостерігачів на прикордонні газовимірювальні станції, розташовані на території Російської Федерації та Білорусії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!