"ДТЕК" Ахметова розпочав поставки вугілля до Мексики

П'ятниця, 20 червня 2014, 10:53

"ДТЕК" розпочав здійснювати прямі поставки вугільної продукції в Мексику.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби "ДТЕК".

За умовами угоди в травні-червні поточного року буде відвантажено 22 тисяч тонн антрациту на адресу ArcelorMittal Las Truchas, що входить в найбільший світовий металургійний холдинг.

Відзначимо, що в 2014 році компанія здійснила вихід на нові ринки і налагодила поставки кінцевим споживачам вугілля в Бразилії (55 тис тонн - марка А), Марокко (71 тис тонн - марки Т, Г) і Великобританії (250 тис  тонн - марка Г).

Реклама:

У 2013 році "ДТЕК" вийшов на відкритий світової фрахтовий ринок і продовжив успішно фрахтовать суду на оптимальних ринкових умовах в 1 кварталі 2014 року.

У січні-березні компанія уклала договори на перевезення понад 1 млн тонн вугілля, що перевищує обсяги за весь 2013 рік.

У 2013 році компанія наростила поставки вугілля на зовнішні ринки на 72,7% до 4740 млн тонн.

Поставки на нові "нетрадиційні" ринки зросли до 1,26 мільйона тонн порівняно з 0,34 мільйона тонн в 2012 році (+267% г/г).

"ДТЕК" планує збільшувати поставки українського вугілля на ринки країн Південно-Східної Азії, Китаю, Індії, Латинської Америки, Африки, а також сусідніх країн - Болгарії, Туреччини.

Як відомо, "ДТЕК" входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: