Клієнт, що доручає банку купувати валюту, платитиме двічі?

Понеділок, 5 травня 2014, 20:34

Однією з проблем  законодавства в сфері банківської діяльності є особливості  адміністрування  збору на обов’язкове  державне пенсійне страхування при здійсненні операцій купівлі іноземної валюти.

Про це йдеться у прес-релізі "Міжнародного центру перспективних досліджень".

"Сьогодні виникає ситуація, коли уповноважені  банки змушені платити цей збір з усіх операцій купівлі валюти - як зі своїх власних, так і з таких, які здійснюються за дорученням клієнтів. В результаті, збір фактично має платитись двічі -  банком та клієнтом", - зазначається у повідомленні прес-служби.

На думку Василя Поворозника, економічного експерта Міжнародного центру перспективних досліджень, в такій ситуації банки будуть вимушені перекладати пов’язані з цим витрати на своїх клієнтів.

Реклама:

"А це в подальшому може призвести до зменшення кількості операцій та зниження загальної ефективності валютного ринку", - заявив Поворозник.

З метою уникнення подвійного оподаткування експерт вважає доцільним виключити уповноважені  банки з переліку платників збору з операцій купівлі іноземної валюти.

На його думку, відповідні зміни мають бути внесені до Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!