Фонд Franklin Templeton скорочує вкладення в Росію і надає перевагу Україні - ЗМІ

Понеділок, 5 травня 2014, 15:09

Найбільший кредитор України американський інвестиційний фонд Franklin Templeton у першому кварталі поточного року продовжував скупку боргу України на тлі скорочень своїх вкладень у папери РФ, яку Захід вважає відповідальною за заворушення в ряді українських регіонів.

Про це пише Bloomberg з посиланням на звітність фонду.

За даними видання, американський фонд за перші три місяці року купив номіновані в доларах і євро боргові папери України на суму 62 млн доларів, збільшивши свій портфель до 7,6 млрд доларів.

За цей же час FT скоротив інвестиції в боргові папери Росії та російських компаній на 29 млн доларів - до 1,2 млрд доларів.

Реклама:

Російський портфель фонду за останні шість місяців зменшився вже на більш ніж 200 млн доларів.

Агентство відзначає, що Franklin Templeton, під управлінням якого перебувають активи вартістю 190 млрд доларів, є найбільшим утримувачем боргів України та одним з найбільших в Російській Федерації.

"На тлі зростаючої загрози війни втрачають облігації обох країн, Хейзенстеб, відомий своїми нестандартними ставками по таких країнах, як Ірландія та Угорщина, віддає перевагу Україні, а не Росії після його візиту до Києва минулого місяця і рекламує довготерміновий економічний потенціал України", - зазначає агентство.

За даними індексу JPMorgan Chase & Co, українські доларові облігації у цьому році в середньому втратили 8% на тлі 4,4% зниження ціни російських паперів.

Як повідомлялося, Franklin Templeton в четвертому кварталі минулого року збільшив свій портфель боргових паперів України на 252 млн доларів і завдяки цьому став найбільшим кредитором української держави, контролюючи більше третини зовнішнього боргу країни.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!