Дохідна частина держбюджету може бути не виконана на 15%

П'ятниця, 30 травня 2014, 16:31

Невиконання планових показників державного бюджету щодо дохідної частини за п'ять місяців може скласти до 15%.

Про це повідомив заступник міністра фінансів Володимир Матвійчук, передає УНІАН.

Заступник міністра нагадав, що протягом перших місяців року дохідна частина бюджету не виконувалася і, незважаючи на вжиті заходи щодо економії і деякі поліпшення, проблема залишається.

"Поки що можна сказати, що ми не виконуємо план доходів на січень-травень, за моїми попередніми даними, в межах 6 млрд гривень. Невиконання буде складати до 15% доходної частини",- сказав Матвійчук.

Реклама:

Заступник міністра також зазначив, що на виконання дохідної частини держбюджету істотно впливають події на сході України, внаслідок яких ряд підприємств призупинили свою діяльність і не платять податки.

Також, за його словами, існує проблема тіньових схем, і докладається чимало зусиль, щоб їх "зламати". Завдяки цим зусиллям, як повідомив Матвійчук, надходження в казну на 300 млн гривень перевищують показники попередніх місяців.

Як повідомлялося, дефіцит держбюджету України за підсумками січня-квітня 2014 року становив 6,930 млрд гривень, що в 2,3 рази менше показника дефіциту за аналогічний період минулого року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: