Компанія Жеваго планує отримати ПДВ-облігацій на 117 мільйонів

Четвер, 22 травня 2014, 10:49

Гірничорудна компанія Ferrexpo з активами в Україні розраховує отримати українські держоблігації в рахунок боргу з відшкодування податку на додану вартість на загальну суму близько 117 мільйонів​​, виходячи з курсу гривні до долара на кінець квітня.

Про це зазначено в біржовому повідомленні компанії в четвер перед відкриттям щорічних зборів акціонерів, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це становить 53% загального залишку заборгованості в Україні (з відшкодування ПДВ) станом на 30 квітня 2014 року, тоді як решта суми відноситься до поточного відшкодування ПДВ або до що знаходиться в судовому процесі", - цитується в повідомленні невиконавчий директор Майкл Абрахамс.

За його словами, у квітні ПДВ компанії відшкодовувався нормально.

Реклама:

Абрахамс також зазначив, що події в Україні як і раніше не зачіпають операції Ferrexpo: виробництво і відвантаження окатишів здійснюється відповідно до очікувань, а витрати продовжують зменшуватися завдяки підвищенню ефективності і ослаблення гривні.

Як повідомлялося, уряд України 21 травня вирішив випустити ПДВ-облігації терміном обігу п'ять років і ставкою прибутковості на рівні облікової ставки НБУ  (9,5% річних).

Виплати по облігаціях будуть здійснюватися кожні шість місяців з погашенням основної суми боргу в розмірі 10%.

Згідно з програмою співпраці з МВФ, ПДВ-облігаціями буде оформлений борг з відшкодування ПДВ на 1 січня 2014 року, а сумарний обсяг їх випуску не перевищить 16,7 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: