Київ заборгував Ахметову за теплоенергію 2 мільярди

Середа, 21 травня 2014, 12:23

Компанія "Київенерго" заявляє про 2 мільярди гривень заборгованості столичних споживачів за теплову енергію станом на 1 травня, яка ставить під загрозу підготовку до опалювального сезону в 2014 році.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії, пишуть "Українські новини".

Згідно з ним, заборгованість столичних організацій, які фінансуються з державного та міського бюджетів, збільшилася на 30%, і їх борг станом на 1 травня становить 814,1 млн гривень.

Крім того, борг муніципальних бюджетних організацій збільшився на 25% (180,3 млн гривень) і становить  більше 733,4 млн гривень.

Реклама:

"Ми змушені констатувати, що столична влада повністю припинила контролювати ситуацію з розрахунками за спожиту теплову енергію бюджетними організаціями та комунальними підприємствами. Заборгованість столичних споживачів за теплову енергію в 2 млрд гривень ставить під загрозу реалізацію ремонтної кампанії з підготовки теплового господарства до опалювального сезону. Подальше накопичення боргів ставить під сумнів стабільність теплопостачання в осінньо-зимовий період", - повідомляє компанія.

Водночас "Київенерго" прогнозує численні аварії на теплотрасах, які не тільки залишать киян без тепла, а й несуть небезпеку здоров'ю і життю мешканців столиці.

Компанія просить керівництво КМДА якнайшвидше вжити заходів з відновлення платежів за спожиту теплову енергію від бюджетних і комунальних організацій міста та забезпечити надійність проходження наступного опалювального сезону.

У зв'язку з цим "Київенерго" повідомляє, що змушена вжити відповідних заходів і з 19 травня починає системне відключення боржників від гарячого водопостачання.

Частка ДТЕК Ріната Ахметова у столичній енергокомпанії становить 71,82%.

Ще 25 % "Київенерго" знаходиться у власності держави в особі Національної акціонерної компанії "Енергетична компанія України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!