Банк Москви не планує працювати в Криму

Вівторок, 20 травня 2014, 15:54

Банк Москви в найближчій перспективі не планує розвивати бізнес в Криму.

Про це повідомив член правління банку Володимир Верхошінскій на брифінгу в Єкатеринбурзі у вівторок.

За його словами, раніше на території Криму працював дочірній банк Банку Москви - "БМ-Україна".

"Там було п'ять або шість точок. Ми, так само як і Сбербанк, ВТБ і інші банки, прийняли рішення, щоб Банк Москви не підпадав під можливі санкції і наші клієнти не підпадали під можливі санкції, передати бізнес Російському національному комерційному банку, який зараз є опорним банком в Криму", - сказав Верхошінскій.

Реклама:

"Цей банк зараз належить уряду Криму, і ми в найближчій перспективі розвиватися там не плануємо, а далі подивимося", - додав він.

Крім того, Верхошінскій повідомив, що на момент входу до групи ВТБ Банк Москви мав 380 точок продажів. В даний час їх 300.

"Виглядає так, ніби мережа стала менше. Насправді з цих 380 точок непридатними для роздрібного бізнесу було 280, і ми протягом 2 років планомірно закривали неефективні точки і відкривали замість них ефективні. У нас зараз 300 точок, ще, напевно, над 50 треба буде попрацювати, перспектива найближчого року-півтора. Але ось ці 300 точок - це зовсім іншої якості мережа", - сказав він.

Говорячи про регіони присутності банку, Верхошінскій повідомив, що Банк Москви в 2012 році припинив роботу мережі в 11 регіонах Росії.

"Це були регіони, де, на нашу думку, неефективно було залишати бізнес, він не окупався. Торік ми прийняли рішення про закриття і зараз закриваємо, йдемо ще з 14 регіонів. За підсумками Банк Москви залишається в Москві і Московській області і ще в 27 найбільших регіонах", - повідомив він.

"Більше виходити ми заради виходу не плануємо, але якщо регіони будуть не справлятися з бізнесом, то точково ми можемо приймати рішення про вихід. На найближчі три роки регіональна сітка сформована", - додав Верхошінскій.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!