Рада звільнила мобілізованих військових від штрафів за кредитами

Вівторок, 20 травня 2014, 12:17

Рада прийняла закон, за яким мобілізовані на військову службу звільняються від штрафів за кредитами.

За зміни до деяких законів щодо удосконалення оборонно-мобілізаційних питань під час проведення мобілізації №4785 в цілому проголосували 250 народних депутатів.

Відповідно до документа, військовослужбовцям до завершення особливого періоду, а резервістам та військовозобов'язаним - з моменту призову під час мобілізації і до завершення особливого періоду штрафні санкції та пеня за невиконання зобов'язань перед підприємствами та організаціями усіх форм власності, у тому числі банками, не нараховуються.

Також за співробітниками, покликаними на військову службу в період мобілізації, протягом року зберігається місце роботи, посада та середній заробіток на підприємстві. Виплата в межах середньої зарплати проводиться за рахунок коштів держбюджету.

Реклама:

Резервістам на період служби у військовому резерві виплачуються кошти у розмірі двох мінімальних зарплат на місяць за рахунок коштів, передбачених у держбюджеті на утримання Міноборони та інших центральних органів влади, які керують військовими формуваннями.

Проект закону також передбачав безкоштовне використання транспортних засобів підприємств усіх форм власності та громадян для забезпечення потреб Збройних Сил України.

При доопрацюванні документа до другого читання положення про те, що для потреб ЗСУ може бути використаний особистий транспорт громадян, було вилучено.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: