Центробанк РФ поповнить золотовалютні резерви гривнею

Понеділок, 19 травня 2014, 16:41

Центральний банк РФ підтримує включення гривні яка вилучається з обігу в Криму до золотовалютних резервів РФ.

Про це повідомила перший заступник голови ЦБ Ксенія Юдаева, відповідаючи на відповідну пропозицію голови комітету Держдуми з фінансових ринків Наталії Бурикіної, пише ИТАР-ТАСС.

"Він (Банк Росії) же поки не може включити гривню до золотовалютних резервів, поки ми доручення не дамо. Тому вони повинні гривню якось забирати... Ми таке право дамо Банку Росії", - сказала Бурикіна.

"Банк Росії підтримує. Нам в будь-якому випадку треба замінити там грошову базу. У зв'язку з цим необхідно такі покупки здійснювати. Ми будемо потім якось намагатися її продавати", - відповіла Юдаева.

Реклама:

Як пояснила журналістам депутат, планується здійснювати покупку гривні до 1 січня 2015 року, а продаж - безстроково.

Міжнародні резерви РФ являють собою високоліквідні іноземні активи, наявні у розпорядженні Банку Росії і уряду РФ. Міжнародні резерви складаються з монетарного золота, спеціальних прав запозичення, резервної позиції в МВФ та інших резервних активів.

Частка валютних резервів Банку Росії, номінованих в доларах, скоротилася в 2013 році на 0,6 процентного пункту - до 44,8%, в ​​євро - зросла на 0,9 процентного пункту - до 41,5%.

Частка резервних валютних активів, номінованих у фунтах стерлінгів, за минулий рік скоротилася на 1,1 процентного пункту - до 9,3%.

Суттєво зросла частка резервів в канадських доларах. Станом на 1 січня 2014 року вона становила 3,3%, що на 0,8 процентного пункту перевищує аналогічний показник роком раніше. Частка резервів у австралійських доларах не змінилася і становила 1,1%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!