Газопостачання північної частини Донецького регіону не постраждало

Неділя, 18 травня 2014, 14:32

Озброєні люди, що захопили краматорське лінійно-виробниче управління магістральних газопроводів "Донбастрансгаз" залишили об'єкт у суботу ввечері.

Про це повідомила прес-служба ПАТ "Укртрансгаз", передає "Інтерфакс-Україна".

За її даними, стабільний режим роботи об'єкта газотранспортної системи компанії відновлено.

У прес-службі уточнюють, що режим роботи управління було заблоковано протягом трьох годин, але завдяки гнучкій системі управління транспортуванням газу газопостачання північного регіону Донецької області не постраждало. Матеріальний збиток об'єкту ГТС не зафіксовано.

Реклама:

"Укртрансгаз" продовжує надійно і в повному обсязі виконувати зобов'язання щодо транзиту та транспортування природного газу споживачам України і споживачам Європи", резюмують у прес-службі.

Керівництво "Укртрансгаз" також звернулося до силового блоку уряду України з проханням вжити дієвих заходів для посилення контролю над об'єктами, від яких залежить енергетична безпека не лише окремо взятих регіонів, а й держави.

Як повідомлялося, близько 50 осіб у військовій формі і з вогнепальною зброєю в суботу вдень захопили адміністративну будівлю краматорського лінійно-виробничого управління магістральних газопроводів "Донбастрансгаз".

"Укртрансгаз", 100% якого належить НАК "Нафтогаз України", що експлуатує систему магістральних газопроводів і 12 підземних сховищ газу країни.

Пропускна здатність ГТС України на вході становить 288 млрд кубометрів, на виході - 178,5 млрд кубометрів, зокрема до країн Європи 142,5 млрд кубометрів, Молдови - 3,5 млрд кубометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: