Сервіс Uber може стати найдорожчим стартапом у світі

Неділя, 18 травня 2014, 15:29

Американський стартап Uber, який пропонує послугу замовлення таксі через мобільний додаток, намагається залучити інвестиції, завдяки яким він буде оцінюватися більш ніж в 10 мільярдів доларів.

Про це повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на Bloomberg.

За даними агентства, Uber веде переговори про продаж частини своїх акцій ряду нових інвесторів на суму трохи менше 1 млрд доларів. Як очікується, ці кошти будуть спрямовані на розширення бізнесу та фінансування поточних операцій.

Влітку минулого року, коли сервіс залучив 258 млн доларів інвестицій, він був оцінений майже в три рази менше - в 3,5 млрд доларів.

Реклама:

Як зазначає Bloomberg, при оцінці бізнесу в 10 млрд доларів проект увійде до числа найдорожчих стартапів в світі поряд з сайтом Airbnb - онлайн-майданчиком для розміщення оголошень про короткострокову оренду житла по всьому світу, і сервісом хмарного зберігання файлів Dropbox. Ці компанії нещодавно також були оцінені приблизно в 10 млрд доларів.

Компанія Uber була заснована в 2009 році в Сан-Франциско підприємцями Тревісом Каланіком і Гарретом Кемп. На сьогоднішній день цей додаток для замовлення таксі доступний в 115 містах по всьому світу. У компанії працюють близько 900 чоловік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!