Швайка доручив Держсільгоспінспекції створити мережу державних лабораторій

Середа, 14 травня 2014, 20:21

Міністр аграрної політики та продовольства Ігор Швайка доручив Держсільгоспінспекції створити мережу державних лабораторій.

Про це повідомляє прес-служба МінАПК.

"Швайка разом з головою Державної інспекції сільського господарства Миколою Поєдинком відвідали Державний центр сертифікації та експертизи сільськогосподарської продукції", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, міністр ознайомився з діяльністю лабораторії по кожному із галузевих напрямків, а саме з визначення якості та безпечності зерна, продуктів його переробки, плодоовочів, продукції з них, вина, цукру, визначення вмісту ГМО, технологічних параметрів борошна, експрес-аналізаторів, які швидко та дешево визначають якість продукції практично по усім необхідним параметрам.

Реклама:

Швайка зазначив, що інспекція, як головний орган з контролю за якістю сільськогосподарської продукції, здатна і повинна побудувати інспекційний нагляд держави на високому рівні.

"Міністр дав доручення голові Держсільгоспінспекції підготувати пропозиції щодо формування галузевої мережі арбітражних лабораторій по усій державі в кожному регіоні, базові з яких будуть у восьми, а також зобов’язав терміново підготувати план заходів з організації системи контролю, яка до цього часу була відсутня", - зазначає прес-служба.

В свою чергу голова Держсільгоспінспекції повідомив, що лабораторні можливості інспекції необмежені, а головне, що результати їхніх досліджень будуть достовірними,  прозорими і визнаватимуться міжнародною спільнотою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!