Нацбанк затвердив основні принципи грошово-кредитної політики

Середа, 14 травня 2014, 15:34

Рада Національного банку на черговому засіданні ухвалила основні засади грошово-кредитної політики на 2014 рік.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

"Під час засідання Ради Національного банку було розглянуто низку питань, зокрема, ухвалено основні засади грошово-кредитної політики на 2014 рік, проаналізовано ситуацію із функціонуванням банків на території АР Крим та міста Севастополь, фінансові показники Національного банку за минулий і 2014 роки тощо", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, у першому кварталі 2014 року задля забезпечення вчасного виконання зобов’язань банків перед вкладниками дії Національного банку ґрунтувалися на необхідності підтримання ліквідності банків на належному рівні.

Реклама:

"Національним банком також вживалися заходи щодо збільшення внутрішньої вартості гривні за допомогою важелів процентної політики, запроваджувалися тимчасові стабілізаційні заходи щодо регулювання здійснення валютних операцій", - повідомляє прес-служба.

Також наголошується, що у січні-березні 2014 року з метою посилення спроможності економіки та фінансової системи протистояти негативним зовнішнім впливам виникла необхідність запровадження режиму гнучкого обмінного курсу гривні.

"У 2014 році зусилля Національного банку спрямовуватимуться на стабілізацію ситуації у фінансово-банківський сфері з метою сприяння утриманню приросту індексу споживчих цін у межах, що не перевищують значення прогнозу уряду", - зазначив голова Ради Станіслав Буковинський.

Він додав, що в міру досягнення основної цілі Національний банк підтримуватиме діяльність уряду щодо відновлення економічного зростання, насамперед у площині створення умов для активізації кредитної підтримки банками реального сектору економіки та зниження процентних ставок.

"Також з метою підвищення спроможності фінансової системи акумулювати ресурси для забезпечення потреб економічного зростання в наступному році розширюватиметься та вдосконалюватиметься сфера безготівкових платежів", - йдеться у повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!