Медики закупили палива на 7 мільйонів у "регіонала" без конкурсу

Четвер, 3 квітня 2014, 13:54

Луганська міська станція швидкої медичної допомоги уклала угоду з ТОВ "Східні ресурси" на постачання палива на суму 6,93 млн грн.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Замовлено 330 тис л бензину А-92 по 10,83 грн/л (без ПДВ), а також 220 тис л дизельного пального по 10,00 грн/л (без ПДВ).

"Східні ресурси" належать Ірині і Володимиру Шостакам та Ігорю та Ірині Хоружим. Володимир Шостак є депутатом Луганської облради від Партії регіонів.

Реклама:

Загалом за останні шість років фірма виграла тендерів 197,37 млн грн, практично всі - в Луганській області.

З цієї суми на 2008-2010 р. припадає лише 32,94 млн грн. З 2010 р., коли Шостак обрався до облради, кількість замовлень зросла в декілька разів і склала 155,38 млн грн.

Цього разу бензин закуповували за неконкурентною процедурою "у одного учасника" з посиланням на нагальну потребу у зв’язку з виникненням особливих економічних чи соціальних обставин, які унеможливлюють дотримання строків для проведення процедур конкурсних торгів, зокрема пов’язаних із забезпеченням паливом спеціалізованого санітарного транспорту бригад швидкої медичної допомоги.

У чому саме полягають особливі обставини, в обґрунтуванні не зазначено.

У попередні шість років станція закуповувала паливо за результатами відкритих торгів, один раз по запиту цінових пропозицій, і жодного разу – по неконкурентній процедурі закупівлі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!