В "Сбербанку Росії" запевняють, що НБУ не знайшов порушень у роботі

Вівторок, 29 квітня 2014, 12:59

Нацбанк не виявив порушень в ході проведеної позапланової перевірки роботи "Сбербанку" (Київ), що є дочірнім фінустановою однойменного російського банку.

Про це йдеться в повідомленні "Сбербанку Росії", пишуть "Українські новини".

"Нацбанк завершив позапланову перевірку діяльності дочірнього банку "Сбербанку Росії" щодо дотримання вимог законодавства з питань фінмоніторингу... Перевіркою НБУ не виявлено будь-яких порушень з боку дочірнього банку "Сбербанку Росії" в Україні, які б привели до легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму", - наголошується в повідомленні.

"Сбербанк" підкреслює, що відповідно до українського законодавства з питань фінмоніторингу, одним з першочергових завдань банків є блокування фінансових операцій осіб, включених до офіційного переліку причетних до здійснення терористичної діяльності або щодо яких застосовано міжнародні санкції (з урахуванням рекомендацій FATF).

Реклама:

У цьому зв'язку, "Сбербанк" заявляє про прийняття ним усіх необхідних заходів, включаючи наявність інформаційних систем, блокуючих подібні операції.

В ході попередньої планової перевірки НБУ рівень виконання дочірнім банком "Сбербанку Росії" вимог законодавства з питань фінмоніторингу визнаний задовільним.

Нагадаємо, 16 квітня виконуючий обов'язки генерального прокурора Олег Махніцький заявив про те, що Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження проти "Сбербанку" за підозрою у фінансуванні сепаратистських акцій в південно-східних регіонах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!