США і Японія так і не підписали "торгівельну угоду"

Понеділок, 28 квітня 2014, 09:43

США і Японія не змогли укласти договір про вільну торгівлю, що ставить під загрозу створення Транс-Тихоокеанського партнерства.

Про це пишуть "Весті.Економіка".

Міністр економіки Японії Акіра Амарі заявив журналістам, що двом країнам не вдалося досягти згоди по жодному зі спірних питань, включаючи доступ на ринок автомобілів і сільськогосподарських продуктів.

Двостороння угода є важливим кроком у процесі створення Транс-Тихоокеанського партнерства - міжнародної торгово-економічної організації, метою якої є створення зони вільної торгівлі в Азійсько-Тихоокеанському регіоні за участю 12 країн.

Реклама:

У той час як президент США Барак Обама був в Токіо, Амарі і торговому представнику США Майклу Фроманом було доручено опрацювати всі невирішені питання двосторонньої угоди.

Проте очікувана зустріч між ними не відбулася, оскільки було вирішено, що подальші переговори ні до чого не приведуть, зазначив Амарі.

США сподівалися укласти угоду про створення Транс-Тихоокеанського партнерства ще торік .

Угода передбачає усунення тарифів між 12 економіками регіону, на які припадає близько 40% світового виробництва і 30% обороту світової торгівлі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: